Is dit de doorbraak van de workation?

August 20, 2020

De term workation bestaat al enkele jaren en is een samenvoeging van “work” en “vacation”. Het idee is dat je naar een leuke of exotische vakantieplek trekt waar je overdag werkt en ’s avonds en in het weekend de vakantiesfeer opsnuift.

Vroeger was dit vooral weggelegd voor mensen die niet afhankelijk waren van een kantoor en hun job perfect konden uitvoeren vanuit de nabijgelegen Starbucks. Zolang de wifi het maar deed. Denk aan freelancers, journalisten, consultants, programmeurs, designers, … Voor heel wat anderen bleef dit een onrealistische droom omdat ze dagelijks op kantoor verwacht werden.

Maar corona heeft daar nu verandering in gebracht. Veel meer mensen dan vroeger hebben nu het concept thuiswerk (noodgedwongen) leren kennen. En heel wat bedrijven zijn zich hier intern op gaan inrichten, met een verhoogde productiviteit tot gevolg.

Het taboe van thuiswerk wordt stilaan doorbroken. De volgende stap? Workation! Want zeg nu zelf. Wat is het verschil met werken vanuit je keuken of vanop het balkon aan een of andere Spaanse Costa? Behalve de zeelucht, het strand, de relaxte sfeer, de tapas en de Sangria aan het einde van de werkdag dan…

 

3 essentiële tips voor een geslaagde workation:

  • Zorg voor een goede en stabiele wifi-verbinding (check op voorhand bij de accommodatie).

  • Houd de discipline aan om te werken zoals je dat thuis ook zou doen. Je wil je baas nu eenmaal tevreden houden.

  • Gooi die laptop aan de kant en zet het werk uit je hoofd tijdens je vrije tijd!

 

PS. Ook heel leuk om met een team te doen!